П. Дангов проби гръцката блокада, съпроводи до клиника в Солун болния от бруцелоза ветеринар Г. Бандеров

Ветеринарят от Дупница и бивш кмет на общината д-р Първан Дангов заедно с колегите му д-р Георги Бандеров и д-р Иван Вуков използваха един от коридорите на гръцките фермери на Кулата, преминаха блокадата и пристигнаха в Солун в клиниката „Св. Димитрий“.

Дангов и Вуков съпровождат колегата си Георги Бандеров до гръцката клиника, за да се лекува от бруцелоза при известен професор. След прегледа е установено, че състоянието на ветеринаря се подобрява, но ще трябва да продължи лечението си. Предписани са му още лекарства, които струват три пъти по-евтино в Гърция, отколкото в България.

„Радвам се, че състоянието на колегата се подобрява. Той пръв се разболя от бруцелоза и все още се лекува. Нарочно си купих тениска с такъв надпис. Искам да покажа, че ние, ветеринарите, сме единни и няма да изоставим колегата си“, каза екскметът на Дупница.

Докато чакали да изследват Георги Бандеров в болницата, двамата му колеги си направили снимка за спомен в центъра на Солун. Първан Дангов си облякъл нова тениска, която поръчал от руски сайт, с надпис: „Своих не бросаем“ /“Не изоставяме своите“/.

Докато той се снима на централния площад в Солун, брат му Веселин Дангов протестира на българо-гръцката граница на Кулата срещу затварянето й от гръцки фермери и вече е изгубил около 1000 лв. от курса, с който трябваше да достави перилни препарати до Солун.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене