Съседите на арестувания за блудство с деца търговец Ив. Коцев-Магията шокирани, магазинът му за хранителни стоки затвори врати

65-годишният благоевградчанин Иван Коцев, който бе арестуван за блудство с 4 малолетни момичета от ромски произход, се оказа известният в миналото музикант с прякор Магията. През последните години се занимавал с дребна търговия. Има магазин за хранителни продукти на ул. „Гьорче Петров“, вчера обаче магазинът бе затворен. Той е разведен от много отдавна и живее сам в апартамента си в жилищната кооперация на ул. „Григор Пърличев“.

Полицейската акция, при която бе арестуван миналата седмица, се приема със смесени чувства от съседи и приятели, които са разделени в оценките си. Едните осъждат поведението му като неморално и перверзно и са възмутени от педофилските заигравки. Други пък подозират, че може да е шантажиран за пари от родители на децата, които са ги оставили за отглеждане в Дома за сираци и гостували често в дома на Магията.

Тепърва ще се събират доказателства по случая, тъй като разследването е в много ранен стадий. Предстоят съдебномедицински и съдебнопсихологични експертизи на четирите малолетни момичета. На този етап Иван Коцев- Магията е обвинен за блудствени действия с лица под 14 години, които са започнали от август миналата година до 18-ти февруари. Тогава е подаден сигнал директно в Окръжна прокуратура срещу него и е предприета акция за задържането му.

Още преди да изтече 72-часовия срок, с който прокуратурата удължава ареста му, наблюдаващият прокурор Райна Гундева внася искане в Окръжен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Делото е разгледано в събота при закрити врати от дежурния съдия Росица Бункова, която го остави в следствения арест. Определението подлежи на обжалване пред САС.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене