Лидерката на Жени ГЕРБ Елена Ташкова отпадна от битката за директор на ДФ „Земеделие” в Благоевград

Св. Сотирова, Й. Андонова, Д. Димитров, Антонела Донушева и Г. Бачев – сигурни кандидати

Общинската ръководителка на Жени ГЕРБ в Благоевград Елена Ташкова отпадна от битката за директор на ДФ „Земеделие” в областния център на Пиринско. Това стана ясно вчера, след като конкурсната комисия по разглеждане на документите отхвърли подадените от нея формуляри за участие.

37-01-07-Георги Качев

Георги Качев

В мотивите си те изтъкват, че Елена Ташкова няма професионален опит в сферата, а представените копия от документи и не удостоверяват наличието на минимален опит или придобит ранг като държавен служител, съгласно посочените в обявата изисквания. Самата Елена Ташкова разбра от екип на в „Вяра” неприятната новина и каза, че е изненадана от решението на комисията. „В момента съм във важна работна среща и нямам възможнаст да коментирам нещата, свързани с темата. Не мислех, че няма да бъда допусната до участие в конкурса, изненадана съм от решението”, лаконична бе тя. Припомняме, че до конкурс за шефското място на ДФ „Земеделие” в Благоевград се стигна, след като бившият директор Георги Качев бе уволнен от поста лично ог шефа на ДФЗ Румен Порожанов.

Петима са сигурните кандидати за мястото към момента. Това са Светлана Сотирова, Йорданка Андонова, Димитър Димитров, Антонела Донушева и Георги Бачев. Йорданка Андонова е бивша шефка на дирекцията, която през октомври 2013 г. зае поста с командировъчно по предложение на ексдепутата от листата на БСП в Пиринско – председателя на БЗНС „Ал. Стамболийски“ Спас Панчев. През декември 2014 г. Андонова бе откомандирована от мястото и се върна на старата си месторабота като старши експерт в Областна служба „Земеделие“ в Благоевград. Антонела Донушева пък е активен член на ГЕРБ в родния й Сандански, която обаче бе освободена от началническата длъжност в дирекцията заради съпартиеца й Кирил Укев, настоящ шеф на областното земеделие. Светлана Сотирова в момента работи като старши експерт в един от отделите на Разплащателната агенция. Конкурсът ще бъде на 9 март от 10 часа в София. Допуснатите кандидати следва да представят документ за самоличност преди провеждането на изпита. Успешно представилите се при решаването на теста ще бъдат допуснати до провеждането на интервю.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене