Тарикатска сарма – щом видите това, вече няма да си губите времето в навиването на малки сармички!

Използвайте по-голяма глава кисело зеле, за да бъдат листата й големи. Леко сварете листата, които сте отделили за приготвянето на сармата, колкото да омекнат – 5 минути. Отцедете и ги оставете да изстинат. Изрежете дебелите жилки. В същото време сварете леко ориза, като внимавате да не стане прекалено мек.
Изсипете подправките в 100 мл хладка вода, разбъркайте добре и ги оставете за няколко минути.
Объркайте каймата, нарязания бекон, ориза и олиото, и добавете подправките във водата. Още веднъж омесете заедно.
Намажете с олио формата за кекс, след това я покрийте плътно със зелеви листа, като сложите и върху дъното. В средата изсипете сместа с каймата, след което внимателно сгънете листата, за да затворите месото. Така приготвената сарма залейте със смес от вода и доматен сос. Покрийте с фолио за печене и я поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете един час на 190 градуса, първите 20 минути покрита с фолио, а след това – без.
Щом се изпече, поднесете кекса-сарма в голяма кръгла чиния и нарежете на парчета.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене