Видео: Нов мултимедиен кабинет откриха в Осмо СОУ в Благоевград

Нов мултимедиен кабинет бе открит в Осмо СОУ „А. Костенцев“ в Благоевград днес. Кабинетът е оборудван по проект на МОН за 15 000 лв. и ще може да се ползва както за обучение по информационни технологии, така и за преподаване на знания по предмети като физика, химия, английски език.

„За нас е важно как обучението по информационни технологии ще подпомогне и улесни обучението по други предмети. Именно с тази идея ние кандидатствахме за този проект, за да можем да приложим тези знанията по информационни технологии  усвоявани още от първи клас, в обучението по другите предмети. Тоест да се получат едни добри междупредметни връзки.

С този кабинет се надявам, че тази спойка между информационните технологии и останалите предмети ще доведе до повишаване качеството на образованието в училището ви и до много по-добри резултати“, обясни днес директорът на училището Сергей Биров.

 

Той се похвали и с добрите резултати, които имат учениците на училището на състезанията по Информационни технологии в които са участвали.

„В обществото битува мнение че информационните технологии в училище, особено за малките са свързани по-скоро с игри. Ние обаче показваме че ИТ могат да се използват за едно изключително сериозно обучение на учениците още от най-ранна възраст. В училището обучението по ИТ започва още от първи клас. В последните години наши ученици от 2,3,4 клас са националните шампиони по ИТ.“, сподели Биров.

 

На официалното откриването на кабинета присъства и началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград Ивайло Златанов, който пожела успех на учителите и учениците в работата им в мултимедийния кабинет, нови шампионски титли и успешно представяне на националните състезания.

След като по традиция директорът и началникът на РИО прерязаха лентата на кабинета, беше направена демонстрация на урок по английски език, посредством новите технологии в кабинета.

12 учители, завършили информационни технологии, ще се включат в обучението на учениците в мултимедийния кабинет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене