Бодуров победи „Манчестър Юнайтед“ и изпълни част от заканата си

Сега съм амбициран не само да ги победим и да ги елиминираме, но направо да ги разбием. Това обяви в дните преди първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа срещу английския гранд „Манчестър Юнайтед“ новото попълнение на „Мидтиланд“, благоевградчанинът Николай Бодуров.

Българският национален защитник изпълни по страхотен начин първата част от заканата си. В Дания Бодуров и колегите му стигнаха до обрат от 0:1 до 2:1 срещу именития си съперник. Така има шанс заканата на бившия бранител на „Литекс“ да се осъществи в пълна степен. Реваншът на „Олд Трафорд“ е след седмица, предаде 24 часа.

Мемфис Депай откри за гостите от „Юнайтед“ в 37-ата мин. Играчи с имена Систо (44 мин) и Онуачу (77 мин) обаче донесоха поредния срам за „червените дяволи“ под ръководството на холандския мениджър Луис ван Гаал. Фактът, че в отбора си има повече от 10 контузени футболисти едва ли е опрадвание за изпилилия до крайност нервите на феновете на „Юнайтед“ специалист.

Бодуров излезе титуляр за официалния си дебют за „Мидтиланд“. Защитникът от Благоевград игра много солидно в отбора, макар че до момента бе записал само 3 мача през сезона за „Фулъм“. Английският тим преотстъпи Бодуров в Дания до лятото. Централният бранител действаше с предпазна маска на лицето срещу „Юнайтед“ заради фрактура в носа. Това е трето счупване на този орган на Бодуров.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене