Условна присъда за британец, разпространявал детско порно от Кюстендил

1 година и 6 месеца условна присъда наложи Кюстендилският районен съд на британеца Ричард Харпър, разпространявал детско порно. Мъжът е регистриран като постоянно пребиваващ в страната ни и по-точно в Кюстендил.

Срещу Харпар беше внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Кюстендил за престъпление по чл. 159, ал. 4, вр. с ал. 2 от НК и по чл. 159, ал. 6 от НК. По данни на Районната прокуратура в областния град, делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие.

С присъда, постановена преди ден, съдът е наложил на Ричард общо наказание в размер на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 2000 лева. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Според документите по делото, Ричард е разпространявал порнографски материали за времето от 09.06.2013 г. до 18.09.2014 г., за създаването на които са използвани деца.

На 18.09.2014 г. Държавна агенция „Национална сигурност“, под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил, проведе специализирана операция на територията на Кюстендил.

По време на нея беше задържан британският гражданин, който е разпространявал чрез интернет материали, съдържащи сексуално насилие над деца.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене