Автобуси ще водят в България блокирани в Гърция шофьори, за да се снабдят с провизии

Областният управител Бисер Михайлов: До обяд шофьорите от българска страна ще получат храна и вода

Български шофьори, блокирани в Гърция, ще могат да влязат в страната, за да си напазаруват продукти от първа необходимост. Това съобщи  за E79news областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

„Договорихме два автобуса да преминат през границата, да съберат наши шофьори от гръцка страна, които имат желание да дойдат, да си напазаруват продукти от първа необходимост и да се върнат обратно по камионите. Автобусите са от страна на колоната от гръцка страна, ще преминат да доведат шофьорите и след това ще ги върнат обратно“, разясни Михайлов.

Той сподели, че от снощи за шофьорите, блокирани на ГКПП Промахон, се осигурява вода от консулството, а се очаква всеки момент и съдействие от гръцкия червен кръст.

Настроението сред българските шофьори, които се включиха в контра блокадата на границата с Гърция, е позитивно, добави Михайлов, който изрази подкрепата си на искането на родните превозвачи за пълно освобождаване на границата.

„До обяд шофьорите от българска страна ще получат храна и вода, осигурени от българските власти и общинските администрации на Сандански и Петрич“, допълни Михайлов, който също продължава да е на ГКПП Кулата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене