Шивачка от Благоевград колабира на работното си място

линейка

43-годишна шивачка от Благоевград е приета по спешност с мозъчен кръвоизлив в „Пирогов“, съобщава struma.com. Жената е постъпила в болницата  с спукана аневризма в мозъка. 

Венева се почувствала зле вчера сутринта на работното си място в шивашки цех, намиращ се в района на бившия Домостроителен комбинат в Благоевград. Жената почувствала силна болка в главата и колабирала. Незабавно на място е извикан екип на Спешен център – Благоевград, след оказаната първа помощ е транспортирана за благоевградската болница. Свикан е лекарски екип за консултация и са направени изследвания от специалистите в образна диагностика.

Пациентката постъпи в нестабилно състояние, адекватна, но със силно главоболие, придружено с повръщане, не можеше да гледа към светлината, симптомите са характерни за спукване на аневризма, каза началникът на неврологично отделение д-р Красимир Стойчев.

„При пациентката са предприети спешни реанимационни действия за овладяване на нестабилното състояние, предстоят допълнителни изследвания в столичния институт „Пирогов“, триизмерна компютърно-томографска ангиография или магнитнорезонансно изследване“, посочи още д-р Стойчев.

„Оперативното лечение е единственият начин да се спаси такъв пациент“, допълва специалистът.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене