Министър Владислав Горанов: Правителството прекратява обществена поръчка, обявена от Югозападното държавно горско предприятие на стойност 95 млн. лв.

Правителството прекратява обществена поръчка, обявена от Югозападното държавно горско предприятие с предмет изграждане на горска инфраструктура и горски пътища на стойност 95 млн. лв. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов.

„По време на дебата на правителственото заседание премиерът Борисов разпореди на министъра на земеделието и храните Десислава Танева да прекрати обществена поръчка, обявена от Югозападното държавно горско предприятие с предмет изграждане на горска инфраструктура и горски пътища на стойност 95 млн. лв.“, обясни финансовият министър.

„Има дебат, че трябва да се спрат още няколко големи рамкови обществени поръчки, за които ще бъде предоставена допълнителна информация. Идеята на подобни действия е всички големи поръчки, които биха представлявали широк обществен интерес, да се повторят по новоприетия Закон за обществените поръчки, с много ясни и прозрачни правила и процедури, за да отпадне всякакъв дебат дали големите обществени поръчки се провеждат по достатъчно прозрачен и ясен начин така, че да се гарантира в максимална степен защита на обществен интерес и да се постигне най-добрата цена за ресурса, който се влага“, допълни той. По думите му, става дума за неприключили процедури по обществени поръчки, които ще се обявят на ново по новия ред.
Мариела РУСЕВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене