МЕГА СКАНДАЛ! Кандидатът за кмет от ГЕРБ на село Хвостяне мами ЦИК! Синът му стана застъпник от АТАКА за да манипулират изборите ли?

Ферад Ахмедов сина на кандидатът от партия ГЕРБ на село Хвостяне община Гърмен Сейхан Ахмедов а член на секционната комисия от АТАКА  в избирателната комисия и този факт е на път  да взриви политическото пространство в региона. Сигнал в редакцията на Топ Преса накара нашите разследващи журналисти да се поровят за случващото се в гърменското село и нещата излязоха патологично скандални. Версията разнася че местният лидер от партия АТАКА – Гърмен е бил „подкупен със 100 лева“ за да може да включи сина на гербаджията, така че лобито му да има мнозинство в избирателната комисия. Целта е една изборите да бъдат манипулирани и гербаджията Сейхан Ахмедов да спечели с измама. Успоредно с това над повечето жители на Хвостяне, се упражнява откровена репресия от страна на Сейхан Ахмедови влиятелен човек от ГЕРБ – Гърмен, който заплашва наред хората че ако не гласуват за него ще стане страшно. Народното недоволство към Сейхан Ахмедов се надига, защото повечето жители на село Хвостяне не го припознават за свой кмет защото за толкова години управление той исмен един мръсен канал друго не е направил за селото. Но скандалните факти са основният ни акцент. Как така сина на кандидат кмета от ГЕРБ е станал зчлен на местната избирателна комисия от АТАКА.  За това ще питаме освен партийните централи но и всички компетнти институции. Време е справедливостта на възтържествува и ние от Топ Преса възнамеряваме да направим именно това.

Президентът Росен Плевнелиев със свой указ насрочи частични кметски избори в две гърменски села и обяви датата за провеждането им. Своя управник ще избират на 13 март тази година жителите на Хвостяне и Крушево.

До повторния вот в село Хвостяне се стигна, след като на редовните местни избори там не бе излъчен победител. На балотажа миналата есен двамата опоненти – досегашният кмет Сейхан Ахмедов от ГЕРБ и Баадин Хюсеин от БСП, приключиха с равни резултати – 249 на 249 гласа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене