Скандал с петрички футболист в Гърция

Става дума за вратаря Христо Бахтарлиев, който в момента играе за четвърторазредния „Диагорас“ (Даксохори)

Игралият в ЦСКА, Монтана, „Беласица“(Петрич) футболист се оказа обект на дирене от страна на гръцката федерация след получен сигнал срещу него. Според написаното в контестация, писан от някой от съперниците на тима му в местната ІV дивизия (окръг Серес) е се е жалвал пред компетентните органи в гр. Серес, че българинът е игра, без да има това право в тима от Даксохори. Причината за претенциите на противника е, че нашенецът преди това е играл в още два отбора за настоящия сезон, което е забранено от футболните закони, предоставяйки данни, че вратарят започна състезателната година в „Беласица“ и там има изиграни две срещу, а след това премина във ФК „Серес“, чийто екип обличаше до зимата.

Казусът на практика замрази първенството във въпросната дивизия до решението на спора с правата на Христо Бахтарлиев. Ако се стигне до уважаване на жалбата по негов адрес тимът му ще загуби правото да спори за получаване на виза за трета дивизия, след като финишира в редовния сезон в челната шестица, даващо право на това.

От неговия клуб обаче са готови със своята стратегия и реакция по случая като основен довод за тях е фалитът на ФК „Серес“ около коледните празници. Тогава той и съотборниците му бяха пуснати да си търсят нови отбори с издадените нужни документи. На практика заличаването на клуба е освободило от задължения неговите играчи и те не са променили своя клубен статут по собствено желание. Именно поради тази причина заличаването на клуба, води и до заличаването на факта, че са играли в съответния отбор, който на практика не съществува като правен субект, смятат да защитят тезата си в „Диагорас“ (Даксохори). Освен това от там не без основание питат, щом не е имал право, то защо Христо Бахтарлиев в получил състезателни права по каналния ред и тогава всичко е било ОК. Сега обаче, след като някой от отборите, конкуренти за призовата шестица не е реализирал целта си да се бори за баражите по пътя към Гама-Етники, нещата изглеждат скандални.

Ако се стигне до положителна развръзка за сърцация вратар, то той ще има правото заедно с бившия футболист на „Пирин“(Гоце Делчев) Ивайло Хаджигаев-Куман, Алекс Симеонов и Иван Манолев да се борят за изкачване в стълбицата на местния футбол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене