Съпругата на Яне Янев напуска Софийски градски съд

Предизвестие за напускане на Софийския градски съд е подала съпругата на премиерския съветник Яне Янев Галя, съобщиха от СГС.

Тя работеше като съдебен помощник, като ръководството на съда изяви желание да се раздели с нея, след като на атестационния тест получи скромните 3 от 34 възможни точки. От СГС уточняват, че Янева е била в болничен в деня, в който са се явили останалите съдебни помощници и е била препитана след завръщането си.

Инспекцията по труда не разреши на СГС да я уволни, а Яне Янев атакува в определени медии ръководството на съда. Той обвини председателя Калоян Топалов, че е част от групировката „Кумовете”, която овладявала съдебната система.

„Съпруги и съпрузи има бол. Проблемът е защо системата е допуснала хора с такива знания да влязат вътре, да получават нениски възнаграждения за самата система“, коментира съдия Топалов.

По думите му съдебните помощници получават най-високите заплати от съдебната администрация след тези на съдиите и в зависимост от стажа те могат да достигнат около 2000 лева.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене