Банско бе безпощаден срещу „Беласица“(Петрич)

Втородивизионният Банско не остави никакво съмнение, че е по-класният отбор и заслужено спечели с 3:0 в последната за петричани контрола от зимния подготвителен цикъл

Резултатът на стадиона в Марикостиново, където се игра мача, бе открит в 8-амата мин., когато след като от ъглов удар вратарят и защитата на петричани повтори стара своя грешка и отново не показаха адекватност при статично положение, оставяйки Илия Мунин да открие с глава от близо.

Играчите на Ангел Славков опитаха да отбележат попадение, но вратарят на Банско и колегите му от защитата не позволиха това да се случи. Пред голлинията на петричани пък имаше далеч по-сериозни ситуации за попадение, но малко не стигна на Ивайло Цурев, Георги Фикиин и Борислав Хазуров да се разпишат.

След почивката двамата треньори направиха дежурните за контрола смени, но ситуацията пак не се промени и „козлите“ бяха по-добрият отбор. Те не само стояха по-добре на терена, но отбелязаха още два безответни гола. Както и през първата част, така и през втората се започна с гол. В 47-ата мин. Борослав  Хазуров стреля добре от пряксвободен удар, Благой Стоянов обаче успя да избие, но при добавката Георги Кременлиев бе безпогрешен и покачи преднината на своите за 2:0.

В 75-ата мин. след хубава комбинация Милен Лефтеров намери добре Георги Мирчев, който от близо оформи класическото 3:0 в последната за „Беласица“ проверка през зимата преди отборът да започне идната неделя участие във втория дял на първенството в югозападната „В“ група срещу „Ботев“(Ихтиман). Двубоят постави още въпросителни пред старши треньора Ангел Славков, чиито опасения се оправдаха, след като ден преди контролния мач с Банско девет от картотекираните футболисти не се включиха в заниманията и тяхната липса оказа своето влияния, независимо от направените промени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене