Провиралото в Лиляч лекува безплодие

Да се родиш наново можеш провирайки се под тесен процеп под огромна скала във формата на женски задни части в село край Кюстендил. Мегалитният комплекс край село Лиляч е древен тракийски енергиен център информира БГНЕС. „Провиралото” над село Лиляч, община Невестино в Кюстендилска област е познато от много отдавна, според писмени сведения тук император Юстиниан Първи /527-565 г./ водил жена си Теодора, където заченала. Резиденцията на императора била в съседното село Таваличево. През последните години връща позабравената си слава на място, лекуващо безплодието както при жените, така и при мъжете. През тесния процеп можеш да се провреш и за здраве, стига да не страдаш от клаустрофобия. Мегалитният комплекс се намира на един разлят връх на около километър от края на село Лиляч, до който води разкалян през този сезон път. От водоема до върха се отива и пеша за около 15-на минути. Върху скалите е кацнала черква, подобна на бял кораб, това е храмът „Св. Георги Победоносец”, който е на 130 години. В клиноподобен процеп в скалата е разположен параклис със същото име, но много по-стар от черквата. Самата провиралка се намира точно в средата на своеобразен скален тунел във формата на полудъга. Самият тунел е нещо като ускорител на енергиите, които създават едно усещане за пълно пречистване. В началото на тунела има указателни стрелки, поставени от служителката в кметството на селото Райна Петрова. Провиралото се намира под тежаща над 5 тона скала във формата на седалищни части, заоблените форми на женски задник. Процепът, през който искат да минат желаещите да се сдобият с рожба във века на ин витрото, е висок повече от 30 сантиметра и широк с десет повече. Лазиш опрял гърди в скалата, а гърбът ти стърже долната част на женската утроба, през която излизаш отпред. Наблюдавано отвън, провирането си е чисто трудно раждане. Слава Богу, не е седалищно, въпреки, че някои предпочитат да минат по този начин. С краката назад. Излезеш ли отпред, почваш да лазиш на 4 крака, защото первазът след дупката е тесен, а отгоре таванът на скалата ти пречи да се изправиш. До женския задник има и втори, но под него не може да се провре никой. Той илюстрира безплодието.

118753-Proviralo--s.-Liliach-1Жената трябва да бъде придружавана от побратим-неоженено момче, което първо минава под задника. За да има гарантиран ефект, това трябва да се прави в дните от 1 до 5 май. След това се остава дар от дреха. Отгоре на скалите има отпечатък от подобно на вкаменена стъпка, колкото човешки ръст. Според езотериците вдлъбнатината служи като саркофаг за прераждане. От ляво на него има кръгли отвори, подобни на тези за тракийските, по които жреците гадаели бъдещето. Точно срещу скалния пояс с провиралото, но оттатък дерето има скала с необичайна кръгла форма и издигната на около 50 см. Над нивото на земята. Счита се, че на нея траките са извършвали жертвоприношения. Вдясно от кръглия камък-жертвеник, има вход на пещера. Той е толкова малък, че прилича на лисича дупка. Размерите на входа, в който расте дива круша, е колкото самото провирало. През него са влизали младежи, според тях пещерата е с размери два на три метра, покрай стените има нещо като нарове, на тавана има един вид ниша със светилник.

118754-Proviralo--s.-Liliach-2

Местна жена-екстрасенс смята, че чудесата, които се случват в местността, се дължат на факта, че целият мегалитен комплекс е дело на друга, много по-древна цивилизация, съществувала преди последния ледников период и чието предназначение днес не можем а и не бива да разберем.

E79 News; Снимки: БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене