РОДНИЯТ ЪНДЪРГРАУНД СКЪРБИ! Бачкатор на Таки, трошил кокалчета на сгафили, си пръсна черепа

Член на една от най-страховитите банди в родния ъндърграунд – тази на „Чуковете“, е починал преди броени дни, пише „България Днес“.
Става дума за Цветан Миленов по прякор Църи. Мъжът вече е погребан от близките си. Роднините на Църи прибрали тялото му от „Пирогов“, където той лежа в реанимация близо две седмици. Миленов бе в болница, след като се простреля в главата. Още преди да почине, приближени на бандита разнасяха в крими средите, че той няма шанс да оцелее, тъй като буквално си е пръснал черепа и е засегнал важни тъкани в мозъка с огнестрелното оръжие. Специалистите от „Пирогов“ също не даваха шансове на Църи – преди да издъхне, е изпаднал в мозъчна смърт.
„Да, информацията ви е вярна. Лицето е починало преди няколко дни в реанимацията. Мъжът не е имал шансове да оживее, камо ли да се възстанови след този инцидент“, съобщиха официално от най-голямата болница за спешни случаи – „Пирогов“.
„Говори се, че опитът му за самоубийство е заради жена. Той е бил е много влюбен в дъщерята на бивш депутат… Тя приключила всякакви отношения и контакти, което отключило нетипична за него дълбока депресия. В крайна сметка взел решението да сложи край на живота си“, разказаха пред „България Днес“ запознати.
Името на Цветан Миленов-Църи е добре познато на полицията повече от 15 години. Той фигурира в криминалните хроники много отдавна – още преди да стане член на „Чуковете“ – наказателната бригада от столичния кв. „Люлин“, която чупеше крака и ръце на дилъри, дръзнали да продават чужд кокаин в София.
В далечното минало Църи е приятел на друга видна фигура в родния подземен свят – Христофорос Аманатидис-Таки. Когато били младежи, заедно се занимавали с дребни кражби, изнудвания, разпространение на наркотици, побоища. Впоследствие Таки „израства“ в йерархията заради по-големите умствени качества, които притежава, на фона на останалите авери престъпници. Именно в ръцете на Таки попада властта да коли и беси в столицата и изобщо в държавата след ликвидирането на боса на ВИС Георги Илиев. Църи и компания междувременно остават момчета за всичко в периферията. Заради проблемите с родните власти пък преди време Таки реши избяга от страната – срещу него бяха подготвени редица обвинения, които щяха да го пратят за дълго зад решетките. И ако гръкът избяга от закона, останалите мъже от „Чуковете“ нямаха този късмет. Църи до последно бе бандит на ниско ниво – заедно с още няколко души изпълняваха мокри поръчки на големите риби – Миленов пребива и глобява тези, които сгафят в „бизнеса“.
Друга версия, макар и неофициална, гласи, че Църи се е опитал да се самоубие непосредствено след убийството на висаджията Веселин Стоименов-Веско Дебелия. Той бе разстрелян зад комплекс „Макси“. Екзекуцията на Дебелия все още се разследва от ченгетата. Криминалисти с половин уста казват, че Весо Дебелия от години въртял легалния бизнес на големците, които отдавна напуснаха България и към днешна дата живеят необезпокоявано и охолно в топлите държави. Кафенета, ресторанти, плажове на концесия и куп други апетитни имоти държал на свое име Весо Дебелия. Кой и защо е имал интерес да го ликвидира засега остава мистерия.
Разследващи припомнят, че през 2013 година Църи влезе в затвора, след като ВКС потвърди решението на апелативния съд за „Бандата на чуковете“ и го тикна зад решетките за няколко години. Пет години затвор постановиха тогава магистратите за Църи и друг виден познайник в средите – Асен Китанов-Психото. Зловещата минигрупировка се състоеше от общо 11 души. Още през 2009 те бяха обвинени, че са бачкатори на черни поръчки на Таки – занимавали се с нанасяне на средни и тежки телесни повреди на конкуренти в наркобизнеса. В акция срещу тях в квартирите им бяха иззети фалшиви долари и наркотици.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене