Баница с месо или черва (пирински край)

  • Подготовка:20 минути
  • Готвене:30-40 минути
  • Порции:за цялото семейство

ПРИНТИРАЙ

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  1. От брашното, хладка вода, сол, оцет и олиото се замесва банично тест, от което се разточват 5 или 7 кори, които се нареждат една върху друга, като на всяка се слага плънка от нарязаните на дребно и предварително сварени месо или чревца, разбъркани с яйца.
  2. Баницата може да се направи и нагъната, т.е. с поставени една до друга кори, събрани от краищата към средата, така че да се образуват гънки, в които се слагат плънката и мазнината.
  3. Така приготвената баница се пече в предварително загрята фурна до готовност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене