Пирински гювеч

Необходими Продукти

  • агнешко месо – 1 кг
  • лук – 3 глави
  • домати – 6 бр.
  • чушки – 7 бр.
  • чесън – 1 глава
  • люти чушки – 1 – 2 бр.
  • гъби – 200 г
  • ориз – ½ ч.ч.
  • мазнина – ½ ч.ч.
  • магданоз
  • копър
  • чубрица
  • сол

Месото се измива и нарязва на малки парчета. Задушава се в мазнината.

Добавя се нарязаният лук и половината от доматите, нарязани на ситно. Залива се с една чаша гореща вода и се оставя да се задуши.

Гъбите и чушките се почистват и нарязват. Добавят се към месото, заедно с лютите чушки и скилидките чесън. Когато месото омекне, се сипва оризът и останалите домати, нарязани на кръгчета.

Оставя се на слаб огън до пълна готовност на месото. Ястието се поднася поръсено с накълцаните магданоз, копър и чубрица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене