Със спешна операция на слюнчена жлеза стоматологът д-р Вл. Карастоянов спаси жена от задушаване

Жена от кюстендилското село Таваличево е настанена в хирургичното отделение на общинската болница след операция на слюнчена жлезаь направена от стоматолога д-р Владимир Карастоянов, с което е спасена от задушаване.

74-г. Йорданка Гогева от с. Таваличево получила силни болки в областта на лявото ухо и голям оток, който обхванал част от гушата й. След преглед в кюстендилската болница се оказало, че има проблеми със слюнчената жлеза.

Ето какво разказа Йорданка от болничното легло в хирургия на общинската болница в Дупница: „В болницата в Кюстендил ми изписаха антибиотик. Настаниха ме за три дни в болница, но се налагаше да излизам от отделението, тъй като единият ми син е болен вкъщи и няма кой да се грижи за него. Болките не спираха, отокът растеше. Започнах да дишам трудно. Другият ми син ме заведе при зъболекаря д-р Владимир Карастоянов в Дупница. Той ме оперира, сега се чувствам добре, спаси ме, щях да умра от задушаване. Останах приятно изненадана и че не ми взе пари за операцията”, разказа от болничното легло Йорданка Гогева.

Операцията е извършена в хирургичното отделение на общинската болница, анестезиолог в екипа бил синът на д-р Владимир Карастоянов – д-р Николай Карастоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене