Младите журналисти от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ казват „Не!“ на агресията и насилието

Младите журналисти от Седмо СОУ подеха инициативата да се противопоставят на агресията и насилието, провеждайки редица благородни инициативи по мотото „Направи добро“. Зачестилите случаи на агресия в българското училище провокираха дискусията на децата „Насилието от страна на родители върху учители“ с журналисти от различни медии. В откровен разговор учениците от Клуб „Журналистика“ изразиха тревога, огромно притеснение и възмущение от зачестилите случаи на насилие.

Обединяващото в изказванията на журналистката Светла Бурова, педагогическия съветник Наталия Георгиева и майката на петокласник – Мария Алексова беше констатацията, че родителите днес не познават  добре децата си. Не са наясно  какви са  изискванията и критериите, по които се оценяват учениците им и не търсят диалог, а настояват за свободата да се намесват в образователния процес.

Липсата на диалог между родител и  дете, между родител и институцията „Училище“,  насилието в дома и на улицата, ниската грамотност, занижените критерии за  морал и духовни ценности  са предпоставка за липсата на толерантност и  зачистилите случаи на агресивното поведение от страна на ученици и родители.

Като извод от проведената среща се наложи тезата, че „Нация, която посяга на учителите, е обречена!“

Дейността на формираните клубове по Проект „SCHOLARS”, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество – България – Македония (Project: Social cohesion through establishment of activity centres of interests– SCHOLARS Ref: 2007CB16IPO007-2012-3-012),продължава с редица благородни инциативи, насочени към каузата да съхраним доверието към училищната институция.

www.bsstruma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене