Съдът в Гоце Делчев не призна 3 месеца трудов стаж от ученическа бригада на кандидат-пенсионер от Сатовча

Районният съд в Гоце Делчев отказа да приеме 3 месеца трудов стаж на кандидат-пенсионер, който през ученическите си години е работил в АПК – Сатовча.

Магистратите отхвърлиха иска на Н.Д.Н. от Сатовча да се признае за установено, че е работил през посочения от него период в АПК на 8-часов ден със заплащане по 5-6 лева на ден.

В трудовата книжка на мъжа не е отбелязан въпросният трудов стаж, положен от него по време на ученическа бригада. Във ведомости на АПК има плащания общо за ученическата бригада и присъствията на ищеца.

След политическите промени в страната работодателят е престанал да съществува, като неговата документация не е съхранена.

При така установеното фактическо отношение, съдът реши, че предявеният иск е неоснователен и недоказан, както и че полгането на труд в ученическа бригада не отговаря на условията, посочени в Кодекса на труда.

Магистратите считат, че след като между ищеца и АПК – с. Сатовча няма налице трудово правоотношение, положеният от него труд не може да бъде зачетен за трудов стаж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене