Младши инспектор Благой Везенков от РСПБЗН-Кюстендил с награда от конкурса „Пожарникар на годината“

Младши инспектор Благой Везенков от РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил получи награда от националния конкурс „Пожарникар на годината 2015“.

Наградата – статуетка и грамота на подгласник, му бе връчена от заместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов. Церемонията по награждаването се проведе във Военния клуб в столицата вчера.

Благой Везенков е доайенът в работата с подрастващи в Кюстендилско и е с доказан авторитет. Вече 14 години е обучител на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, а неговите групи са с традиционно най-добро представяне както в областното, така и в републиканските състезания.

1200 са неговите възпитаници през годините. Горд е, че от тях вече има и колеги. Младши инспектор Везенков е многократно награждаван за постигнати професионални резултати в работата си, за втори път е с награда от националния конкурс „Пожарникар на годината 2015“.

През изминалата година е извършил близо 200 контролни и тематични проверки и е връчил 53 разпореждания със 188 предписани мероприятия. За нарушение на правилата и нормите за пожарна безопасност инструктор Везенков е съставил 11 акта за установяване на административно нарушение.

Колегите му и възпитаниците му го поздравяват и искрено споделят радостта му за полученото признание.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене