КРАЙ НА 5-Г. СЪДЕБНА САГА! Строителният бос Методи Бачев оправдан окончателно за екшъна в клуб „Джулиани“

Строителният бизнесмен Методи Бачев беше окончателно оневинен за инцидента в парти-клуб „Джулиани”. Той беше оправдан първо в Районен съд по обвинението за едро хулиганство, но прокуратурата протестира присъдата. Делото се гледа 2 години в Окръжен съд – Благоевград и в петък тричленният състав с председател Маргарита Коцева преквалифицира обвиненението от едро хулиганство в по-леко – причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Тъй като давностният срок за това престъпление е изтекъл, наказателното производство бе прекратено. С това на съдебната сага по казуса бе сложена точка и делото отива в архива.

В рамките на процеса бяха разпитани множество свидетели – младежите, които са били в компанията, полицаи, охранители и музиканти. Обяснения даде и Радослав Христов, който получил кръвонасядания по лицето и дясното рамо, установени от съдебния лекар д-р Яни Златин.

В ключово доказателство за изхода на делото се превърна дискът със записа от видеокамерите, които са заснели екшън сцената в дискотеката. Оригиналният диск изчезна и в съда бе предоставено копие. Видеокамерите запечатали началото на конфликта – как сервитьорка изпуска подноса с чаши, след като е блъсната от пияния Радослав Христов, който пада по очи на земята. Той бил вдигнат от приятелите му, след което се завързал спор с компанията на строителния бизнесмен. На записите се вижда скупчване на хора, към които се насочва и як охранител, който също се намесва. Радослав Христов пада втори път, след което между него, М. Бачев и Ст. Стефанов възникнал словесен конфликт, но охраната се намесила и го извела навън. На записа няма удари и ритници от страна на Бачев и Стефанов към пияния младеж.

В хода на делото беше назначена съдебно-техническа експертиза, която установи, че презаписът е автентичен и не е манипулиран.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене