Скандал! Яне се развихри срещу bTV в собственото им студио /Видео/

Без име

Босия също отнесе заради обвиненията в доносничество за ДС

Твърденията на Николай Колев-Босия, че Яне Янев е агент на службите – от времето на ДС досега, събра в студиото на bTV дисидента с лидера на РЗС. С това обаче водещите си навлекоха сериозни неприятности, включително преки обвинения срещу тях за налагане на цензура.
Янев първо обвини Константин Караджов, че още в сряда сутринта е бил подготвен за претопляне на ДС-компромата. Като доказателство той посочи наблюдението си, че водещият е отворил на таблета си името „Яне Янев“ още преди Босия да заговори за досиета. След това лидерът на РЗС обвини домакините, че около една седмица не са му давали ефир, въпреки че самият той им се е обаждал, за да изнесе информация за Държавен фонд „Земеделие“. В скандала бе намесено и името на Моника Станишева, която според Янев накарала Босия да говори срещу него, за да прикрие кадровите и организационни проблеми във фонда.

„Че имам псевдоним „Хлапето”, са пълни глупости. От моя род няма нито един комунист и съпричастен със службите. Презирали сме както ония режим преди 10 ноември, така и техните наследници от БСП и ДПС”, категоричен бе Янев. „Той може да си казва каквото си иска. „Личко” му е другият псевдоним. Янев първо бе изгонен от демократическата партия от Стефан Савов, защото е агент. Другото са неговите сексуални наклонности”, контрира Босия.

Както обикновено, след подобни обвинения, последваха заплахи за съд. „Псевдоним „Личко“ са пълни небивалици. Ще заведа дело. Това е. Ако Босия е прав и аз съм агент, той разкрива държавна тайна и ще влезе в затвора. Проверяван съм като депутат 3 пъти и нищо не е излязло. Ако съм агент, той влиза в затвора. Босия е трол, който се пуска в удобен момент, за да отклонява общественото внимание“, възнегодува Янев.

Николай Колев обаче продължи да вади скандални твърдения. „Светослав Стефанов, който обвинява Янев в сексуален тормоз, се е явил в института на МВР и се е подложил на 30-минутен тест и не е излъгал нито веднъж. Иначе Янев го е вербувала Транспортна милиция и по линия на обратността“, продължи Босия. Това вбеси Янев и той попита Николай Колев откъде получава заплата и как се издържа. Дисидентът отговори, че 10 години е бил в частна фирма, без да назовава коя е тя, но уточни, че от около 3 години вече не работи там.

„Босия е трол, изхабен и амортизиран. Подхвърля му се нещо и идва в студиото, за да бръщолеви небивалици и така да отклонява вниманието от същинската тема“, продължи Янев. Николай Колев обаче не спря да напада и на свой ред попита Янев с кого е бил на конгреса на аграрната партия в Москва през 2004 г.

След като Янев изброи имената на Атанас Железчев и Тодор Токин, Босия само допълни, че там е бил и офицерът от РУМНО Попов, когото Янев изпуска. Лидерът на РЗС се закани за пореден път, че ще заведе дело. „Оплачи се, няма проблем. И на светия трол, и на дядо Господ се оплачи“, завърши Босия, а Яне Янев отвърна, че няма от какво да се срамува. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене