Банско привлече юношески национал и голмайстор на елитната юношеска група до 17 години

За това се похвалиха хора, близки до клуба, след като наставникът Иван Атанасов предложи на ръководството да бъде задържан Адриан Димитров

17-годишният футболист може да бъде разглеждан като играч на отбора от ски-столицата на България, след като изпълнителният директор на отбора Йордан Баряков финализира преговорите с ЦСКА, където до момента риташе младата надежда на клуба. 17-годишният юношески национал ще бъде при „козлите“ до края на тази състезателна година като „армейците“ го пускат във втородивизионния клуб, където да трупа опит в мъжкия футбол като не е изключено при стечение на обстоятелствата той да бъде привлечен и догодина в състава.

За играча работата с Иван Атанасов не е новост, след като заедно с неврокопчанина Павел Головодов, Павел Головодов, Кристиян Кръстанов и още неколцина други момчета игра под негово ръководство в школата на тима. „Той е част от отбора на родените през 1999 година, с които станах републикански вицешампион, във финала загубих от „Славия“ след една дузпа. Разгромих „Лудогорец“ и наложих няколко момчета, с които се гордея. Надявам се при работата ми в Банско да наложа освен Адриан да наложа още много млади момчета, защото аз обичам да работя с тях. В кариерата си съм го доказвал неведнъж. Така например в „Спортист“(Своге) съм давал шанс на един от утвърдените футболисти в „А“ група Ивайло Димитров, работил съм и с Николай Цветков, който вече е част от ЦСКА. Имал съм тежката задача да спасявам отбори, но никога не съм се притеснявал да залагам на млади български футболисти и така ще бъде,“ коментира Иван Атанасов, след като утвърди вторият сигурен в състава на Банско от новата селекция след привлечения вече Илия Мунин.

Утре в събота той и подопечните му ще играят срещу „Пирин“(Разлог) поредната си контрола. Тя ще се играе в Годлево на изкуственото игрище от 14.00 и след нея се очаква да стане ясна тежката му дума кои футболисти ще останат в състава и кои ще си тръгват.

Единственият футболист, който няма да вземе участие в този контролен мач, е Атанас Чепилов, който се готви самостоятелно без топка заради контузия. Под въпрос е и участието на Борислав Хазуров. Той вече се чувства добре и тренира с останалите му съотборници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене