Гоце Делчев скърби със сираците Головодови

Няма да оставим момчетата, готови сме да помогнем, увери кметът Владимир Москов

 

 

 

Няма човек в град Гоце Делчев, който да не съчувства на болката на 17-годиш­ния талант на ЦСКА Павел Го­ловодов и по-малкия му брат Даниел, четвърто­класник. Въпреки усилията на стотици хора, кои­то дариха средства, бащата на двете момчета Георги издъхна след тежко боледуване от рак. Павел и 10-годишното му братче останаха кръгли сираци. Преди година и половина от тумор си отиде и майка им Ани, която доста години се бори с коварната болест.

Сега най-важно е двете момчета да усетят под­крепата не само на близ­ките си, но и на всички хора в Гоце Делчев. И вчера, когато Георги беше погребан, градът показа страхотно отношение към сира­четата. Невро­копча­ни вече събраха на бла­готво­рителен концерт в по­мощ на Георги Голово­дов над 16 000 лева. Уви, ле­чението на бо­лния им баща дори не успя да за­почне. „Имам уни­кални деца“, заявил поли­цаят в един от послед­ните си дни, които изкара в со­фийска болни­ца.

„Теж­ко е, за­губата на май­ка ми не може да се забра­ви, но трябва да се продължи напред. Имам по-малък брат, опитвам се да го из­дърпвам напред, заедно преодоляваме трудности­те“, коментира тогава юношеският национал.

Павката научи новина­та за кончината на баща си на лагера в Гърция, откъдето го взе един от най-близките до семей­ството хора. Дойде си вчера за погребението в родния град, но от днес отново е при „червените“. Може би с приятелите от ЦСКА ще превъзмогне по-бързо болката.

Освен семейството над 200 души изпратиха Ге­орги в последния му зе­мен път. Всички колеги от местното полицейско управление плакаха над ковчега.

„Трагедията не може да се опише с думи. До момента не са се обърна­ли за помощ към нас. Но следим отблизо какво се случва с двете момчета. Няма да ги оставим и за миг. Насреща сме и сме готови да им помогнем във всеки момент.

Георги и Ани бяха се­мейство за пример стари неврокопчани, уважавани от всички в града, никой лоша дума за тях не е ка­зал никога”, заяви кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Гра­доначалникът уточни, че ги познавали почти всич­ки жители на града, тъй като Георги до последно, допреди Нова година, бил полицай. Пример за стрик­тен и принципен, честен и всеотдаен служител на реда, твърди Москов. Съ­пругата му Ани пък била много добър икономист, трудила се на няколко места. Накрая била част от екипа на Бизнес инку­батора в града под Пирин планина.

Имам уникални деца, промълвил бащата на Павел и Даниел Головодови на смъртния си одърДвамата съпрузи винаги били готови да по­могнат на човек в нужда. „Децата им са възпитани, трудолюбиви, то се виж­да какви успехи постигна Павката, малкият също е прекрасно дете. Възпи­тани са от родителите си на честност, почтеност и уважение към околните. Ани и Георги бяха хора с авторитет в целия град. Но болестта ни ги отне”, каза още градона­чалникът на Гоце Делчев. Разбира се, Па­вел и Дани мо­гат да разчитат и на двете си лели по майчи­на и по бащина линия. Мария и Иванка ще бъдат неотлъчно до тях. Голямо уваже­ние и респект имало между родите на по­койните съпру­зи. Интересен факт е, че баща им слушал по­вече сестрата на съпругата си, отколкото собствената си сестра. Обикновените неврокоп­чани също знаят двете фамилии като задружни и весели. За бащата на Павел и Дани в града се говори само с хубаво. До­бър по душа и с пиперливо чувство за хумор, пома­гал на всеки, който имал нужда. В македонското градче същата слава имат и децата на Георги Голово­дов, Павел и Дани. Добри деца, издръжливи, истин­ски македончета, казват за двете момчета.

Като втори баща на Пав­ката във футбола минава капитанът на ЦСКА Боби Галчев. Той е менторът на левичаря. Головодов е като син и за Христо Янев, който непрекъснато го подкрепя, интересува се от състоянието му и му дава кураж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене