Фенове на „Пирин” (Гоце Делчев) със специална своя декларация зоват за спасение на отбора

На един от редакционните електронни адреси пристигна декларация подписана от фенове на „Пирин” (Гоце Делчев), в която за първи път се чуват гласове с критики по адрес на досегашното ръководство за настоящото плачевно състояние на клуба. Тя е отправена до медиите, с молба да я разпространят и да помогнат за спасяването на любимия им отбор.

В нея те призовават Община Гоце Делчев да се намеси за спасението на клуба – едно от лицата на града. Публикуваме я в пълния и вид, без редакция по молба на запалянковците не споменаваме техните имена. Защо те обясняват в своето писмо. 

Уважаеми медии,

Вие сте корективът и посредниците, които винаги сте били зад истината. Вие сте онези, които защитавате обикновените хора. Сега Ви молим, помогнете да се чуе гласът ни – на нас, обикновените привърженици, а не на онези, борещи се за власт и плетящи интриги в 100-годишния клуб с велико име „Пирин” (Гоце Делчев). Онези, които заблуждаваха кмет и общински съвет в гонене на оправдание на собственото си АЗ, без да се замислят, че с действията си могат да разрушат отбора, а сега бягат от отговорност – подават оставки, правят общи събрания и накрая нищо. Същите тези направиха клубът ни да върви към провал. Нашият, любим клуб, в който са израснали много поколения, които не са позволили да се стигне до това падение в отбора, влязъл в историята на България като първият, носещ името на величествената планина, в чиито поли се намира нашият град.

Отборът на „Пирин“(Гоце Делчев), който в продължение на толкова много години е носил толкова много радост на нашия град и на целия регион сега умира. В него не се тренира, пропадат контроли, което е все по-сигурна индикация, че отборът доближава до фактическото изпадане на отбора от югозападната „В“ група, което е желано сигурно от мнозина. Забавянето на решението на решението на общинския съвет за разпределението на средствата всъщност налива вода в мелницата на онези, които желаят фалит. Не тренират, не се картотекират, значи изпадат – по тази проста логика отборът ще загине.

Пълна безизходица и неяснота. Не знаем какво да правим и какво ще правим. Избрано бе ново ръководство на мястото на старото и уж нещата трябваше да тръгнат. Оказа се, че няма нищо такова, напротив в някаква безтегловност сме и като в омагьосан кръг. Жалко е, че се съсипва нещо, за което са си дали здравето много поколения хора. Дано все пак здравият разум надделее и общината вземе нещата в собствени ръце, за да се запази тази институция. Тя е последната ни надежда. Няма друга. Не искаме да се споменават нашите имена, защото не желаем да бъдем замесвани в поредната доза интриги и да бъдем обвинявани за какво ли не, а проблемът да бъде преместван товарът от болната на здравата глава, защото именно заради такива интриги и то основно вътре от клуба „Пирин“(Гоце Делчев) беше разтурен и доведен до това окаяно положение от хора, които си мериха кой колко голям…запас от знания има от самия клуб.

Техните имена не трябва да споменаваме, те са ясни. Всеки който е фен на отбора може да ги е разбрал даже да е глух и сляп. Ясно е, че имаше деление на лагери заради егоизма им и това кой какви цели преследваше. Кой е по-голям началник и кой бил оставен в сянката. Трябваше уважаеми господа да работите заедно и дано сте се осъзнали! Дано иначе жалко за вас, защото опропастихте доверието на цялата община и на гражданството, че ще имаме отбор! Уважаеми господа, същите, които се боричкахте кой ще бъде кичен с някакви титли, примирихме се, че бяхме изхвърлени от професионалния футбол и се надявахме с труд да се върнем там след няколко години изгнание във „В” група. Тогава ние Ви повярвахме, повярва ви и общината, която ви подкрепи за пореден път. Какво направихте вие? Самозабравихте се и е време да поемете своята отговорност. Защото не е важно кой си и какъв си бил, а какво ще оставиш след себе си. Вие какво оставихте? Ясно е, че за момента е останала пустиня и молим компетентните органи, молим общината да вземе окончателни мерки по случая и да се спаси отбора. Надяваме се бизнесът също да помогне! Мнозина говорят за изпадане и да започнем наново, но допусне ли се да отидем в пиринската бундеслига, не е ясно дали ще можем да влезем във „В“ група скоро поради ред причини, а това ще бъде жалко за нашия град. На Вашето внимание нека бъде фактът, че полека-лека се повдига в социалните мрежи гласът на различни отбори от селата, където все по-често пък брадвите за „Пирин“(Гоце Делчев) и се готвят не за футболни, а на всякакви други битки на живот и смърт с цената на всичко, в които да се доказват пред клуба от общинския център. С това пък дават ясен знак, че няма да пуснат аванта на игралия само преди две години в А“ група, просто заради името. Това поставя под сериозен въпросителен тезата, че е хубаво „Пирин“(Гоце Делчев) да изпадне в пиринската бундеслига и за една година да се завърне в третия ешелон без дългове, поставена от някои фенове по време на Общото събрание през януари! Това би било немислимо, защото, ако няма мъжки отбор, то къде ще играят подрастващите след това? Как ще могат да растат? Или може би не искате те да растат?

Уважаеми съграждани надяваме се гласовете ни да бъдат чути!

Уважаеми медии, благодарим ви, че помогнахте гласът ни да бъде чут!

Господа общинари, молим за помощ, защото вие сте онези, които могат да спасят една емблема на нашия град в цяла България! Помогнете, както сте го правили винаги!

С уважение: фенове на футбола и спорта в Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене