Лекари съсипали здравето на Джеват от Плетена с грешна диагноза, установиха специалисти от клиника в Одрин

33-годишният Джеват Онбашиев от сатовчанското село Плетена, за когото все още тече кампания за събиране на средства за лечението му, е с влошено здравословно състояние заради грешно поставената му диагноза „Паркинсон“. Това са установили лекарите от специализираната болница в Одрин, където болният мъж е прекарал последните две седмици за изследвания и лечение благодарение на дарителската акция, съобщиха близките му.

„Джеват е изпратен с грешна диагноза от София и в течение на няколко години е бил лекуван с грешни за болестта му медикаменти. Специалистите в Одрин му откриха проблем с малкия мозък на централната нервна система, който бил доста умален, и отхвърлиха категорично поставената му първоначална диагноза „Паркинсон“. Те отхвърлиха и прилаганото му от няколко години лечение, от което вместо да се подобри, състоянието му се влоши още повече“, коментираха още от семейството на Джеват Онбашиев.

В момента тече процес на пречистване на организма му от силните лекарства, които е приемал. По-нататъшното му лечението ще премине на няколко етапа. Специалистите дават надежда, че Джеват отново ще може да ходи, но за съжаление сумата, която до момента е събрана от 15 500 лв. все още не е достатъчна, за да се плати целият курс на лечение.

„Ние обаче продължаваме с надежда напред, като вече имаме едно добро начало, а именно точната диагноза“, споделиха още близките на Джеват, който е баща на две деца.

Според столичните медици, лекували мъжа от Плетена, той имал „Паркинсон“, въпреки че те обяснили на семейството му, че това заболяване протича със симптоми на мускулна ригидност и забавеност на движенията и средната възраст на страдащите от него е 50-60 години.

Затова преди месеци близките на Джеват потърсили помощта на специалисти от университетската болница „GAZIOSMANPASA“ в Истанбул, а след направени му там изследвания и събран екип от консултанти за разчитане на епикризите той е бил насочен към болница в Одрин. Там през последните две седмици му е било проведено интензивно лечение за изчистване на металите в организма му от пораженията на досегашните лекарства.

В неделя, 7-и февруари, семейството отново заминава за клиниката в Одрин за поставяне на специална инжекция на младия мъж, след което лечението му ще продължи до приключването на пълния курс, но само ако се съберат достатъчно средства.

Дарителската банкова сметка за набиране на средства за лечението на Джеват Онбашиев:

IBAN:BG51STSA93000018772164
BIC:STSABGSF
ВАЛУТА:BGN
ДЖЕВАТ АХМЕДОВ ОНБАШИЕВ

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене