Милан Богдански от БСП: Опитите за снемане на политическо доверие от мен са несериозни

Милан Богдански отхвърли слуховете, че е почнал нова работа с политически протекции

Трусовете в благоевградската левица продължават и по всичко личи, че разделението ще продължи, поне до избора на нов областен и общински преседател напролет. Снощи на пленум на местната организация е направен опит да бъде снето политическото доверие от неуспелия кандидат-кмет Милан Богдански, който в момента е общински съветник.

Като основен мотив местните социалисти посочили факта, че Богдански отказа да подкрепи Гергана Янчева за председател на общинския съвет. Така напрактика той бойкотира номинацията на собствената си партия и гласува  „въздържал се“.

„Аз не крия, че не дадох своя глас за Гергана Янчева. Причината бе, че чувствах обида към съпартийците си. Според мен бе логично аз да бъда номинацията за председател на общинския съвет, а не Янчева. Партията обаче реши по този начин да ме накаже за това, че не съм спечелил местните избори“, коментира Богдански.

В крайна сметка разумът по време на партийния пленум снощи надделял и не се стигнало до по-кардинални мерки към Богдански. Той определи опитите за снемане на политическото доверие от него като несериозна работа. Богдански подчерта, че не се цепи от групата на съветниците от БСП и даде пример с това, че не е подкрепил бюджета за 2016 година.

Неуспелият кандидат-кмет на БСП призна, че веднага след изборите е започнал нова работа и вече се труди като мениджър във фирма „Енемона“ на известен благоевградски бизнесмен.

Дружеството се занимава с търговия на природе газ, износ на суровината за Маакедония, както и снабдяване с газ на Банско и Разлог.  Богдански призна, че е получил предложението за тази длъжност още по време на кампанията, но отхвърли появилите се слухове, че е получил позицията, благодарение на политически протекции от ГЕРБ.

„Аз съм работил във тази фирма преди това 9 години и сега отново съм назначен там. Не може да се търси политика в това назначение“, увери той.

Богдански призна, че по време на самата предизборна кампания е получил и две-три други предложения за нова работа. „Едно от тях беше откровено гербаджийско, тоест идваше от фирма, чийто собственик е близък до ГЕРБ, но аз отказах“, увери общинският съветник от БСП.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене