Хаджидимовката Евдокия Попадинова няма да играе за „Бристол академи“ през тази година

Родената в Хаджидимово футболистка и нейният доскорошен отбор не успяха да се разберат за бъдещ договор.

Тази новина бе потвърдена от нейни близки, след като спортистката почти цяла зима очакваше отговор от англичаните дали ще играе при тях или не и те в крайна сметка го дадоха. Оказа се обаче, че двете страни не са постигнали взаимно съгласие. Причината – занижените условия предложения договор, които били дори били неизгодни за момичета, живеещи по далеч от Бристол или околностите му, камо ли за чужденки. Това е и причината, заради която Евдокия Попадинова не пожела в крайна сметка да се откаже от подпис.

В „Бристол академи“ тя пристигна през миналото лято, когато дойде на тридневни проби с помощта на Емил Кърцелски, но впоследствие те се превърнаха в едноседмични, за да завършат с предложение да остане в отбора. Така тя стана първата българска, която е играла във Висшата лига на Англия, а основната задача на нея и съотборничките и беше оцеляване в местния елит. С екипа на англичаните тя дебютира в надпреварата и бе основна единица за своя отбор, където в крайна сметка се наложи като титуляр. В крайна сметка номинираната за жена на годината за 2015 и нейният тим отпаднаха от първото ниво на женския футбол на Албиона, което доведе разбираемо и до намалено финансиране. Евдокия Попадинова остана доволна независимо от това и не криеше своето добро отношение към отбора с желание да продължи престоя си там.

След края на шампионата в английската Висша лига родената в Хаджидимово футболистка се прибра в България, където очакваше отговора на досегашните си работодатели дали ще и предложат удължаване на контракта й. Според нейни близки междувременно към нея веднага проявили интерес от чуждестранни и български клубове, така че кариерата и няма да остане в застой след нейния отказ да подпише с „Бристол академи“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене