Благоевградчанинът Николай Бодуров ще играе в Лига Европа срещу „Манчестър юнайтед“

Това стана ясно, след като от досегашния му клуб „Фулъм“ обявиха неговото преотстъпване в датския „Мидтиланд“.

Там бившият футболист на ОФК „Пирин“(Благоевград) ще играе до края на сезона и веднага стартира занимания с новия си отбор, за да бъде във форма за подновяването на шампионата в Дания. Като част от новия си отбор ще се изправи срещу „Манчестър юнайтед“ за Лига Европа, където двата тима се срещат в първия си мач на 18 февруари.

До преминаването му в датското първенство на 29-годишният ни национал изпадна се стигна, след като изпадна в сериозна недостатъчност на доверие през този сезон, след като в предишния бе твърд титуляр и нямаше никакви индикации за подобна ситуация. Треньорската смяна обаче явно се оказа преломен момент за българина, който бе закован на пейката. Дори преди месец бе спряган за трансфер в турския „Генчлербирлиги“, но бранителят твърдо отказа.

В Мидтиланд Николай Бодуров ще се бори заедно с новите си съотборници освен за продължаване в Лига Европа и за място в евротурнирите догодина. Неговият отбор дори може да се бори за спечелване на тамошното първенство, след като в момента е трети на 4 т. от ФК Копенхаген и е с реални шансове да стигне до най-комерсиалната футболна надпревара в света Шампионската лига. Новият тим на национала прие привличането му като изключително добрина във връзка с това, което ясно се показва от думите на спортния директор на Мидтиланд Клаус Щайнлайн, който каза: „Бодуров е много солиден защитник, който се представи силно в дебютния си сезон в Англия, но след треньорската смяна във Фулъм загуби титулярното си място. Радваме се, че успяхме да го привлечем. Николай притежава огромен опит с националния отбор на България и съм сигурен, че ще свикне много бързо със стила на игра на нашия отбор“,

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене