ОФК „Пирин” (Благоевград) отново нямаше шанс пред гола и записа второ ялово реми

След румънския „Волунтари” хората на Наджи Шенсой не успяха да поразят и мрежата на елитния полски „Подбескидзе” от Биелско-Бяла

Добър атестат за елитния „орлетата” обаче си остава и фактът, че не допуснаха попадение в своята врата по време на контролата, играна в Алания. В този мач старши треньорът на благоевградчани изпробва всички с изключение на Маркиньос, който е с травма още от пристигането на отбора в Турция.

Българите бяха съставът, който първи създаде реална голова опасност в 22-та мин., когато Даниел Генов не успя да порази вратата. След още 5 Тодор Траянов стреля излезе опасно вдясно от вратата на съперника, но ударът му мина встрани. При едно мелле пред вратата на поляците благоевградчани след центриране на Янко Сандански от фаул, можеха да отбележат, но в последния момент противнико защитник изби от голлинията.

До края на срещата „Пирин” бе по-активният отбор, а съдията пусна някои аванти на „Подбескидзе” като Тодор Траянов отново имаше възможност да отбележи, но от около 15 м стреля покрай нея. Той се оказа отново в основата на опасност пред вратата на съперника, след като след много добра комбинация с Тони Тасев и Траянов излезе сам срещу вратаря, но бе маркирана несъществуваща засада в 60-ата минута. До края на двубоя двата тима си размениха няколко опасни влизания в своите полета, но до неприятности за някой от двамата вратари не се стигна.

За футболистите на „Пирин” и лекарския екип предстои да се възстановят възможно най-бързо, след като в сряда (3 февруари) ще се срещнат с грузинския „Мерани”. Ден по-късно е и проверката с втородивизионния казахстански „Каспий” (Актау).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене