БЛАГОЕВГРАДСКИЯ ДЕПУТАТ ИЛИАН ТОДОРОВ: БЕНЗИНЪТ ТРЯБВА ДА Е 65 СТОТИНКИ

На световните борси цената на барел петрол достигна до около 30 щатски долара. Редица световни банки и анализатори прогнозират цена на „черното злато“ от 15 долара през 2016 г. На българските бензиностанции намалението на горивата обаче е меко казано комично. „Въпросът е дали българите сме най-големите глупаци на света, щом безропотно пълним бездънните гуши на властта и олигархията”, пита депутатът от АТАКА Илиан Тодоров и в тази връзка допълва, че управляващите България би трябвало моментално да извършат масово „сепуку“, с цел благоденствието на народа.

За справка, цената на суровия петрол през месец юни 2014 г. е в размер на над 110 щатски долара за барел. Сега барел от „черното злато” на световните борси е малко над 31 щатски доларая или около четири пъти по-ниска цена от тази преди две години. Логичният въпрос е с колко процента е намаляла цената на горивата за потребителите в България в периода от юни 2014 г. до януари 2016 г. при положение, че цената на петрола на световните борси се е сринала с около 400%.

„Ако през 2014 г. българинът е плащал средно 2,50лв. за литър гориво, то по пътя на елементарната пазарна логика днес би трябвало да плаща 4 пъти по-ниска цена, или малко над 65 стотинки за литър гориво. Реалността обаче е съвсем друга”, възмущава се Тодоров. „С колко процента трябваше да намалеят цените на хляба, стоките от първа необходимост, транспортните услуги, билетчето в градския транспорт? Нали това уж беше пазарната икономика – пазарът определяше цената”, пита националистът и е категоричен, че това е „поредната измама за наивници”.

Разбира се, в условията на колонизирана държава управляващите попълват бюджета на страната основно с акцизи, а цената на горивата в страната ни явно няма да бъдат намалени заради „финансовата стабилност“, дори цената на барел да достигне и 1 долар. „Ще я намаляват с броени стотинки, а това ще бъде част от „невероятните“ успехи на днешната коалиция”, шегува се депутатът.

„Защо бюджетът трябва да се попълва основно с парите на всички бедни българи, докато милионерите и олигарсите плащат 10% данък печалба? Защо предложението на АТАКА за увеличение на данъците на милионерите не се приема, каквато е практиката всъщност в цяла Европа? Увеличете данъците на олигарсите и намалете акцизите на горивата. Толкова е просто и елементарно, стига мафията да си нямаше държава”, съветва атакистът. /vestnikataka.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене