Слънчева сутрин, облачно привечер

времето

Днес през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Само в Североизточна България и по Черноморието ниската облачност ще се задържи почти през целия ден. На места в равнините до обяд ще бъде мъгливо. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Вятърът ще е съвсем слаб. Максималните температури още малко ще се повишат и в повечето места ще бъдат между 9° и 14°, в крайните югозападни райони до 18°

За Благоевград максималната температура днес ще е 15°, а минималната (-3°), за Банско 14°/0°, Разлог 15°/1°, Дупница 13°/0°, Кюстендил 15°/-4°, Перник 14°/-2°, Гоце Делчев 16°/3°, Сандански 18°/5° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 18°, а минималните до 3°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще остава без съществени промени – малко по-високо, но близко до средното.

Над планините преди обяд ще е слънчево. По-късно от запад ще започне заоблачаване, облачността ще е средна и висока, все още над повечето била и върхове. Вятърът ще е умерен от северозапад, но към края на деня да става от запад-югозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 6°, на 2000 м около -2°.

По Черноморието почти през целия ден ще бъде със значителна ниска облачност, но без валежи. Вятърът ще е слаб. Температури по крайбрежието от 6° по-северното, до 8-10° по южното крайбрежие. Вълнението ще е слабо, 1-2 бала, а температурата на морската вода е 6-7°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене