Топ ПРЕСА TV: „Ден на розовата фланелка“ проведоха в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев

IMG_3992

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/top-presa-tv-den-na-rozovata-flanelka-provedoha-v-parvo-ou-sv-sv-kiril-i-metodij-v-gotse-delchev/“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

Събитието е посветено на превенция срещу тормоза в училище.
Началото на инициативата е поставено през 2007 г. от двама канадски ученици в знак на подкрепа на тормозен техен съученик заради това, че се е явил на училище с розова фланелка. Идеята е подкрепена от ученици и учители от много държави.
Този международен ден се популяризира в България за първи път през 2012 г. от Фондация „Човек плюс“.
Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методй“ в Гоце Делчев тази година се включи за първи път в инициативата за отбелязване на деня против насилието в училището.
В празнична обстановка десетки розови балони пуснаха в края на учебния ден учениците от Първо основно училище в Гоце Делчев. Свои послания и пожелания, прикрепени към розови балони, политнаха в небето, написани от ученици от всички класове на училището.
Учители и ученици взеха дейно участие в днешната кампания.
„Денят на розовата фланелка“ е още една стъпка към по-добър и спокоен живот в училище и в обществото ни”, заявиха ученици и учители от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене