Фенклубът на „Марек“ зове: Без бомби, димки и маймунски звуци на трибуните

фенклубът Марек

Новоизбраното ръководство на фенклуб „Марек завинаги“ предприе похвална инициатива сред членовете си и редовите запалянковци, насочена към ограничаване на глобите от наказания на любимците им заради изцепки на агитката. Призивът идва в точния момент – броени дни преди стартовото пролетно домакинство срещу „Ботев“ /Вр/ в събота.

В обръщението, подписано от председателя на формированието Борислав Рударски и дясната му ръка Румен Тимев, се казва: „Уважаеми приятели, всички ние, които обичаме „Марек“, нека да изразяваме мощната си и безрезервна подкрепа към отбора, като се съобразяваме с правилника, изготвен от Българския футболен съюз. Нека да се разграничаваме от противозаконни действия като хвърляне на предмети, бомбички, димки и др., както и от отправяне на словесни обиди на расистка основа, което ще бъде в ущърб на любимия ни клуб. Вярваме във вашата толерантност“.

Междувременно фенската фракция откри и кампанията по набиране на желаещи за първото гостуване във втория дял от шампионата в края на следващата седмица на стадион „Свети Петър“ в Банско срещу едноименния местен тим. Екскурзията е с цена 6 лева.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене