Топкриминалистът Вл. Карадаков оглави ГПУ – Благоевград, Димо Чобанов отива в ОДЧ, Данаил Стоицов фаворит за шеф на КАТ

Топкриминалистът Владимир Карадаков е новият началник на ГПУ – Благоевград. Кадровата промяна е вече факт, след като вчера пристигна заповедта за назначаване, подписана от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

До вчера той беше началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР – Благоевград. В понеделник Вл. Карадаков встъпва официално на новото си работно място, а досегашният началник на Граничното полицейско управление Огнян Богоев започва работа в ОДЧ на РД „Гранична полиция“ в Кюстендил, където директор от близо година е Васил Митов, ексшеф на ОД на МВР – Благоевград.

Владимир Карадаков е криминалист с богат опит, профилиран в разкриването на организирани престъпни групи за наркоразпространение, убийства и др. Засега не е ясно кой ще оглави сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, който е на пряко подчинение на зам. директора Петър Зашев.

С постоянна заповед за преместване като инспектор в оперативна дежурна част е и досегашният началник на КАТ – Благоевград Димо Чобанов, който подаде молба за преместване по лични причини. Фаворит за шефското място на КАТ е началникът на група „Престъпления по пътищата“ Данаил Стоицов, но до вчера заповед за назначаването му все още нямаше.

С постоянни заповеди са вече и началниците на І РУП – Благоевград Емил Секулов и на РУП – Банско Иван Попов, след като се явиха на конкурс. В РУП – Сандански началник на група „Криминална полиция“ става Владимир Паскалев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене