Цветан Цветанов: В 12.00 часа ще има работна среща с преговорните екипи на РБ и ГЕРБ за анекса към коалиционното споразумение

Днес в 12.00 часа ще има работна среща с преговорните екипи на РБ и ГЕРБ за анекса към коалиционното споразумение. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с анекса на споразумението с РБ.
„Ще започнем днес разговорите в предстоящите 10-15 дни ще имаме конкретика. В момента сме дали възможност на всички участници в преговорния екип в ГЕРБ да се запознаят и да говорим в 12 часа и да очертаем параметрите. Част от акцентите са съдебна реформа, изборно законодателство, здравеопазване, образование и електронно правителство и енергетика“, посочи Цветанов. Той поясни, че в преговорния екип ще вземат участие Делян Добрев, Даниела Дариткова, Милена Дамянова, Данаил Кирилов, Димитър Лазаров. Цветан Цветанов посочи, изборът на нов председател на РБ ще бъде част от разговорите с РБ и с другите парламентарни групи.
Цветанов отказа да коментира думите на Радан Кънев за предсрочни избори и заяви, че би коментирал единната позиция на РБ. На въпрос дали очаква ДСБ да участват в преговорите той каза: „Ако преценят да участва, това е право на партиите,които формират РБ. Ние не се месим в живота на която и да е политическа сила, нито в стабилността на РБ, което е функция на всички партии, които участват в него“.
Деница КИТАНОВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене