Хаджидимовецът Димитър Бозов спечели пореден шахматен успех

Най-добрият шахматист за момента на бившата Неврокопска околия Димитър Бозов получи признанието за най-добрия шахматист в МВРдимитър бозов

Това се случи, след като 42-годишният младши инспектор в Главна дирекция „Гранична полиция“ стана държавен първенец по ускорен шах за служители от систеата на МВР, след като спечели 6 от 7 възможни партии. Турнирът се проведе в Долна баня, а роденият в Хаджидимово граничен полицай успя да се справи с конкуренцията на майстора на спорта Петър Делчев с 5.5 т. и перничанина Асен Стефанов. Зад гърба на състезателя на гъренския шахматен клуб „Никополис“ се нареди и бившия началник на благоевградската пожарна  и бронзов медалист от миналата година Венцеслав Гълъбов.

В блица Димитър Бозов за малко изпусна да се окичи с вори златен медал, след като направи няколко грешки, които му костваха първата позиция, където пък своеобразен реванш взе Петър Делчев, взел титлата с точка повече. Бронзът бе за габровеца Емил Петков с 5 т., но с по-лоши показатели от хаджидимоската шахматна гордост.

При отборното класираане Димитър Бозов и колегите му останаха втори след ОД на МВР – Варна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене