А. Башев: Джуркин е с раздвоение на личността и трябва да се лекува

ахмед башев

Според депутата Ахмед Башев проблемът в училището в Рибново се е превърнал в политически, за да породи етническо напрежение, както твърди ГЕРБ, и то там където живеят само помаци. „Джуркин има раздвоение на личността, граничещо със шизофрения, той трябва да се лекува“, заяви още Башев.

Той уточни пред ТВ 7, че директорът е отстранен от началника на регионалния инспекторат по образование.

Башев разказа и за методите на управление на Джуркин. „Той коригира оценките на сина си ден преди да завърши училище и оценките му се променят от 3-ка на 5-ица, от 4-ка на 6-ица, прави го отличник и го праща да учи във Варна международни отношения, разкри Башев. По думите му тези нарушения са констатирани. „Рецидив на нарушения откриват всички проверки на Джуркин“, допълни депутатът.

За него случаят „Рибново“, подклаждан от ГЕРБ, е приключил.  „Нека проверят цялото ми имотно състояние, но само главният прокурор може да ми поиска имунитета“, заяви Башев.

Министърът на образованието Анелия Клисарова коментира горещата темата за скандалите с уволнения директор на училището в Рибново. „Ситуацията там започна постепенно да се решава. Получила съм всички справки и проверки, които са правени там от регионалния инспекторат. Информацията е голяма и не съм запознала изцяло с нея. Аз не съм човекът, който ще определя виновен или не е стария директор. Има комисия, която ще прецени дали той заслужава наказание. Грозното е, че учениците и децата се използват за политически борби“, коментира Клисарова в сутрешния блок на БНТ.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене