Юношата на Левски Илия Мунин, ново попълнение на Банско?

Трансферната бомба, която гръмна преди броени часове се оказа само мечта за запалянковците

„Илия Мунин не е играч на Банско, а само поддържа форма с нас,“ така отговори изпълнителният директор на Банско Йордан Баряков на информацията, която наблюдателни запалянковци на тима пуснаха след поредната тренировка на отбора. Роденият в Добринище защитник е приеман за свой от местните, които много бързо свързаха изявлението на управата, че ще се разчита основно на хора от региона и веднага видяха в него мечтаното ново попълнение в защита. Оказа се, че играчът все още продължава да бъде собственост на „Литекс“, където игра до зимната пауза, но докато чака решение на БФС относно бъдещето на оранжевите след скандалния мач с „Левски“ е помолил да се готви с отбора от скикурорта. Едва след това ще се разбере дали той ще стане свободен агент и дали правата му се държат все още от клуба в града с покрития мост.

До тогава бранителят ще тренира с козлите и не е изключено дори да вземе участие в първата контрола от зимната подготовка срещу „Витоша“(Бистрица). От Банско обаче не изключват възможността при положение, че Илия Мунин е без отбор да бъде приютен при тях. Младокът може да се окаже добра опция за Иван Атанасов, който ще трябва да запълва пробойни в защитата, където ще липсва напусналият Николай Дичев, преминал в „Септември“(Симитли), а така също и възможността играещият помощник треньор Иван Топузов повече да се занимава с новите си функции вместо да играе.

Ако дойде на стадион „Свети Петър“, роденият в Добринище играч може да стане най-класното зимно попълнение, имайки предвид биографията му. Като юноша той е играл за ОФК „Пирин“(Благоевград) и столичния гранд „Левски“, както също за Любимец и „Берое“(Стара Загора).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене