Топ ПРЕСА TV: С проект на МОН мотивират ученици от НПГ „Димитър Талев“ да практикуват изучавана професия на реално работно място

NPG-Praktiki.Still001

[button class=“btn_bigred“ url=“http://tv.toppresa.com/top-presa-tv-s-proekt-na-mon-motivirat-uchenitsi-ot-npg-dimitar-talev-da-praktikuvat-izuchavana-profesiya-na-realno-rabotno-myasto/“ text=“ВИДЕО РЕПОРТАЖА ВИЖТЕ ТУК“]

Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ и тази учебна година се включи в проект „Ученически практики“ на Министерството на образованието и науката, който се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ на Европейския съюз.

„Това е един изключителен, амбициозен проект на образователното министерство, който основно цели да подобри качеството в професионалното образование чрез подобряване на практическите умения на учениците в реална работна среда“. Това сподели пом. директорът на гимназията Светла Товирова.

Липсата на скука в училищния учебен процес, която учениците усещат на реалното работно място, предвидената по проекта стипендия, която учениците получават за времето на практикуване на професията в предприятието и допълнителното заплащане на положения труд от доволни работодатели, са основните стимули, с които учениците се мотивират да практикуват на реални работни места.

Пет са предприятията в Гоце Делчев, които са партньори на НПГ-то по проект „Ученически практики“: Верига от ресторанти „Ванита“, завод за преработка на пластмаси „Пиринпласт“, фабриката за ципове „Орбел“, цех за бутилиране на минерална бода „Пиринспринг“ и текстилното предприятие „Пирин Текс Продакшън“ ЕООД.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене