Кметът на Рибново Феим Иса роптае срещу решение на Общинския съвет в Гърмен, съкратило едната му секретарка

Кметът на гърменското село Рибново Феим Иса пуска подписка сред местните жители, с която ще търси подкрепа за запазването и на двете си секретарки.

Повод за недоволството на управника стана решение на Общинския съвет в Гърмен за намаляване на раздутите щатове в администрацията.

Според решението на местните парламентаристи, трябва да бъде съкратен щатът на едната от досегашните кметски секретарки в Рибново – Кемиле Улан и Фикрие Бошнак.

Така Феим Иса трябва сам да избере коя от двете дами да продължи да изпълнява длъжността и занапред.

От Общинския съвет в Гърмен коментираха, че решението е взето още декември миналата година, но до момента кметът на Рибново не го е изпълнил.

„Няма как кмет на село с под 3000 жители да има две секретарки. Бюджетът на община Гърмен не позволява подобно разхищение на пари и щатове. Това бе заварено положение от времето на бившия кмет Ахмед Башев, което ние го отменяме като нецелесъобразно. Какво ще стане, ако всички селски кметове поискат да си назначат по две секретарки?! Недопустимо е и затова решихме да прекратим тази практика“, коментираха общински съветници.

Те са категорични, че ако до следващата сесия Феим Иса все още не е взел мерки за съкращаването на едната си секретарка, ще бъде внесено предложение да му бъде наложена санкция за неизпълнение на решение на Общински съвет.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене