ЮЗДП купува нови коли 4х4 за 3 643 200 лв., поради достигнат „максимален финансов ресурс“ отказва да даде и 1 лев отгоре

3 643 200 лв. задели Югозападното държавно предприятие в Благоевград за покупката на 66 броя нови и неупотребявани високопроходими автомобила 4х4. За разлика от доставените през декември легендарни джипове за по 200 000 лв., за които ЮЗДП и останалите 4 държавни предприятия бяха поставили условия за луксозни кожени салони, монитори на задните седалки, та дори и цвят, за тази нова придобивка има само изискване „нови и високопроходими“. Ако колите са еднакви, това означава, че за всяка от тях предприятието ще плати по 55 200 лв.

Обществената поръчка бе обявена в навечерието на 2016 г. и в нея изрично е подчертано, че ЮЗДП няма да даде и лев над обявената цена, защото това е „максималният финансов ресурс, с който разполага възложителят“.

Кандидат-продавачите са длъжни да приготвят по 30 000 лв. без ДДС като гаранция за сериозността на намеренията им да обогатят автопарка на ЮЗДП. При евентуално обжалване на процедурата предприятието предупреждава, че ще запази гаранцията, докато съдът не се произнесе по законността й.

Ако пък в хода на поръчката кандидат-участник плати депозита, но се откаже от участие, или пък спечели поръчката, но не докара колите, ЮЗДП ще „усвои“ 30-те хиляди лева.

Изискванията на предприятието към участниците в обществената поръчка са безапелационни – фирмите трябва да са официален представител или вносител за територията на България, както и всяка от тях да има най-малко 3 фирмени или оторизирани сервизни бази на територията на ЮЗДП, която обхваща областите Благоевград, Кюстендил, София, Пазарджик, Перник и Ловеч.

Критерият за възлагане е прост – най-ниската цена.

Срещу 5 лв. фирмите могат да получат до 18 януари документите за участие в обществената поръчка, а ако желаят да ги четат направо на монитор, ще са им безплатни. Това е и срокът за получаване на офертите, които ще бъдат отворени на 19 януари.

Колите ще бъдат разпределени между горските стопанства в района, защото паркът ни е амортизиран, коментира директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене