Снаха наряза с нож лицето на шефката на Бюрото по труда в Самоков, заля я с киселина и блажна боя

Снахата на шефката на Бюро по труда-Самоков Венета Галева – Силвана Петрова, я посече с нож през лицето, заля я с киселина и блажна боя, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. След екшъна нападателката се ряза с нож и опита да скочи от петия етаж на общината. Галева, която беше кандидат за кмет на Самоков от ГЕРБ, е нападната от роднината си на работното си място. Очевидци съобщиха, че нападателката е чакала със зверски поглед в коридора на Бюрото по труда. Много колеги са се притичали на помощ на Галева, като пръв е оказал съдействие Георги Терзийски от „Гражданска защита“.

Галева е настанена за лечение в самоковската болница, тя е в критично, но стабилно състояние с порезни рани по лицето. Пострадалата не е могла да даде показания пред полицията. Полицаи от РУП – Самоков дежуриха цял ден пред дома и болничната стая на пострадалата.

Мотивите за престъплението все още не са ясни. Цялата общинска администрация са в потрес. Бюрото по труда в Самоков се помещава в корпуса на кметството.

Силвия Петрова била като обезумяла, тя се самонаранила с ножа, който носила, тичала по коридорите на общината, цялата била в кръв от раните, които си нанасяла сама. Администратори в общината се заключвали по стаите, а тя крещяла с цяло гърло, качвайки се към петия етаж, „не искам да живея, не искам да живея, искам да се самоубия”. 50-годишната Силвана Петрова е съпруга на брата на Венета Галева.

Тя се качила до петия етаж, където е Данъчна служба, и опитала да скочи. Спасил я служителят Александър Манчев, междувременно той е набрал и тел. 112. На подадения сигнал незабавно са пристигнали полицейски служители от РУП-Самоков и от Спешна помощ.

Полицаите щракнали белезниците на Силвана Петрова още на място, тя е укротена от медиците с инжекция, след като е оказала яростна съпротива.

Венета Галева е с наранявания от нож по лицето и е настанена в хирургично отделение на МБАЛ-Самоков без опасност за живота, където за здравето й се грижи хирургът д-р Лидия Джоргова. Близки на Венета Галева разтревожено чакаха информация от лекарите пред хирургично отделение, като отказаха коментар за инцидента пред медиите.

Причината за инцидента се изяснява. Говорителят от пресцентъра на МВР – София-област Мариола Маркова даде информация по случая: „Служителката Галева е нападната в коридора на Бюрото по труда от нейна роднина. Още няма данни за извършителката. Задържана е и няма пълна информация. Галева има леки порезни наранявания. В момента се извършва оглед и се образува досъдебно производство до изясняване на случая. Това е първоначалната информация.“

Предстои прокуратурата или съдът да решат дали се налага да бъде направен преглед от психолог на нападателката.

След инцидента Бюро по труда-Самоков бе затворено, за да бъде разследван случаят. Очаква се официална информация от институциите.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев бе в недоумение от случая. „Не зная какво да кажа, нямам думи. По време на инцидента не съм бил в общината и аз слушам само разкази от други хора.”

Самоковци коментират, че познават Силвана Петрова като съвсем нормална жена и само гадаят какво я е извадило от равновесие. 

Според други Силвана Петрова е изпаднала в депресия заради задължения към НАП.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене