Чудо на природата! Пенсионер на 24 години! Мъж с обърнати ходила, вследствие на лекарска небрежност, се движи безпроблемно и дойде в Петрич от добричко село

Истинска воля и кураж се изисква да не падаш с тази постановка на краката му, но Демир е успял да се справи, вече е баща на 2 деца и щастлив със съпругата си

Чудо на природата, така определиха петричани, мъжът с обърнати на вътре ходила, който дойде в Петрич чак от добричкото село Габер, община Кошари, за да присъства на дело като свидетел в петричкия районен съд, днес.

Демир Ахмедов е само на 24 години, но е вече пенсионер по болест. Като малък заболял от рахит, лекарите не обърнали достатъчно внимание и той развил странната постановка на краката си. Увреждането е необратимо. Младият мъж се придвижва като ходи с обърнати навътре ходила. Погледнат от страни, сякаш за него е усилие да се движи, но е свикнал с годините, признава той.

Още от малък Х-образната му походка му създавала проблеми, защото двете му ходила често се преплитали и падал на земята. Сега Демир е усъвършенствал стойката си и без никаква чужда помощ се придвижва сам по улиците. Казва, че е цяло майсторства да се научи да пази равновесие с тези крака. 24 годишният пенсионер по болест е семеен, с две деца.

Заради здравословното си състояние за невръстните му деца се грижат родителите му. ”Но се справяме, майка ми и баща ми ни помагат в домакинството, имам и пенсия и с нея помагам на семейството ми. ”, сподели мъжът, докато чакаше реда си на свидетел по дело в РС-Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене