Без категория

Националния печат

печат

В.“Сега“

Поръчка на МВР поскъпна 4 пъти за 5 месеца

МВР има нужда от допълнителни 5 млн. лв., за да оборудва граничните пунктове със система, чрез която да се правят проверки на паспорти с биометрични данни. Това става ясно от проектопостановление, качено на сайта на институцията. Тези пари не са заложени в бюджета на ведомството и затова вътрешният министър Цветлин Йовчев предлага да се търсят по линия на централния бюджет.

Военните съвсем се оплетоха в скандала с оградата с Турция

В опитите си да покаже, че всичко с избора на фирми за построяване на оградата с Турция е наред, Министерството на отбраната (МО) тотално се обърка в обясненията си. Стигна се до парадоксалната ситуация военният министър Ангел Найденов да бъде опроверган от своите генерали, докато се опитваше да защити тезата, че само една фирма може да достави режеща тел. От министерството направиха опит да опровергаят и премиера Пламен Орешарски, че сметката за оградата е надписана.

В.“Монитор“

Извънредни часове за отсъстващи ученици

Отсъстващите ученици задължително да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци. Това съобщи пред „Монитор” образователният министър проф. Анелия Клисарова. Идеята вероятно ще залегне в новия закон за училищното образование. Тя допълни, че контролът върху провеждането на консултациите в училище трябва да се засили, така че те да се провеждат по-често и да бъдат по-ефективни.

Синът на Касим Дал в заменки за милиони

В заменки за милиони лъсва името на сина на изключения зам.-шеф на ДПС и новоизпечен „реформатор” Касим Дал – Исмаил. Сделките до една са по схемата „кон за кокошка”, а договорите са сключени във времената, в които Дал-младши е бил на възраст малко над двайсетте.

Тя може и да е крехка, но пък явно е имал рамо от баща си, защото заменките са минавали все през хора, считани за приближени на настоящия зам.-шеф на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД) Касим Дал.

Затворници просят милост с лъжи за децата си

Затворници масово искат помилване с мотив, че децата им са останали без близък човек и няма кой да се грижи за тях. Впоследствие обаче се установява, че в повечето случаи става въпрос за лъжливи твърдения. Обикновено самият престъпник, преди да бъде прибран на топло, не е отглеждал адекватно наследниците си, биел ги е системно или ги е насилвал сексуално. Има случаи, в които просещият милост с мотив, че детето му е останало без грижа, всъщност е убиецът на майката.

В.“Стандарт“

Кмет на 2 кила ракия криволичи с “Голф”

Кметът на дупнишкото село Баланово Явор Митов бе хванат зад волана с близо 5 промила алкохол в кръвта. Това означава, че 52-годишният управник се качил на голфа, след като изпил почти 2 литра домашна ракия. Катаджиите го спрели на пътя при село Крайници. Униформените още преди да извадят дрегера, забелязали, че Митов е видимо в неадекватно състояние. Според жители на селото при поискване на документите кметът отвърнал с репликата: „Аз не съм полицай, господин пиян“.

Рейсаджия наби пътник

Пътник в градският транспорт отнесе здрав бой от шофьор на автобус. 44-годишният мъж от Горна Оряховица пътувал за Велико Търново. При слизане от возилото вратата не се отворила и пътникът се развикал на шофьора. След това започнал да рита вратата, за да освободи път за себе си и друга жена, която искала също да слезе. 34-годишният водач се ядосал, слязъл от автобуса и ударил пътника в лицето.

Интрига за среща на Плевнелиев с Путин

Снимка на президента Росен Плевнелиев с руския му колега Владимир Путин разбуни духовете вчера. На кадъра двамата разговарят усмихнати. Според информация в сайта на Кремъл държавният ни глава е един от официалните гости, с които Путин е „побеседвал“. В официалната публикация на Москва не се уточнява темата и естеството на разговора. Там разговорът с Плевнелиев е определен като част от проведени „двустранни срещи“ на руския държавен глава. Официални разговори между двамата е нямало, категорични са обаче от „Дондуков“ 2.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене