Ето я скритата от „Дондуков“ 2 среща между Путин и Плевнелиев

Плевнелиев и Путин

Разговорът оповестен от пресслужбата на руския президент, нашата на път да произведе скандал с мълчанието си

Пресслужбата на Владимир Путин потвърди разпространената от ИТАР-ТАСС информация, че руският президент е провел среща с българския си колега Росен Плевнелиев. Двамата са разговаряли очи в очи преди церемонията по закриването на Зимните олимпийските игри в Сочи вчера. От пресслужбата на Плевнелиев не са оповестили за срещата – нито анонсиращо преди осъществяването й, нито репортажно след нея. Колегите им от Москва пък не дават подробности за естеството на разговора. В публикацията се съобщава само, че освен с Росен Плевнелиев, Путин е отделил време и за премиерите на Сърбия, Армения и Република Корея – Ивица Дачич, Тигран Саркисян и Чон Хон Вон, както и за председателя на организационния комитет за игрите Пхенян 2018 Ким Чжин-Сун и президента на МОК Томас Бах.

Малко преди закриването на Олимпиадата, Плевнелиев заяви, че не планира политически срещи в Сочи. Той е сред отявлените критици на проруската политика на отхвърлената власт в Украйна. Наскоро Плевнелиев дори подчерта, че режимът на сваления президент Виктор Янукович е виновен за кръвопролитията в Киев.

Плевнелиев -Путин 1

Дискретността на „Дондуков“ 2 мигновено провокира недоволство сред наблюдателите. Ето как журналистът Иво Инджев коментира в блога си поведението на Плевнелиев, още преди пресслужбата на руския президент да разпространи снимки: „Той внушаваше, че не бива да се очаква да има политически срещи по време на посещението му в Сочи, но същата руска агенция го „издаде“. Както си позволих да прогнозирам, Путин го е употребил, щом му е кацнал. Срещнал го е със себе си. Не е било само ръкостискане (поне снимка са му спестили на Плевнелиев – макар да не е изключено и да се появи в определен момент!). Според ИТАР-ТАСС Путин и Плевнелиев са разговаряли. За какво – не ни казват. И на Плевнелиев явно не му се говори за този разговор. В сайта на българския президент няма такава новина. Самият факт, че научаваме за срещата от руски информационен източник, докато българската администрация не е сметнала за нужно да споделя „тайната“, звучи гузно, ако не и грозно.“ /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене