Серията доброволни оставки в ОбС – Петрич продължава, студентът-съветник от КУРОП Антон Иванов и Е. Петров от „Глас народен“ отстъпват местата си на Р. Стоянов и Пл. Чолаков

Продължават разместванията в Общински съвет – Петрич. Общинският съветник от местната коалиция „За коректно управление на община Петрич” Антон Георгиев Иванов е депозирал в Общинската избирателна комисия заявление за напускане на местния парламент по собствено желание. Антон Иванов е от село Тополница, студент е в София.

Тази коалиция успя да вкара двама общински съветници – д-р Христо Френгов, който беше водач на листата, и студента Антон Иванов. Любопитното бе, че той бе под номер 11 в листата и стана общински съветник, тъй като бе набрал необходимите преференциални гласове в своя полза. Номерът на коалицията в интегралната бюлетина бе 11. Така 11-11 му осигури поста на съветник. Сега, много скоро след местния вот, Антон Иванов е депозирал заявление в ОИК, че иска да напусне по собствено желание. Общинската избирателна комисия в Петрич ще излезе с решение през следващите дни. На мястото на Антон Иванов ще влезе Росен Стоянов, той бе на трето място в листата на тази коалиция, но има повече преференции от втория в листата Марин Китанов. Росен Стоянов беше общински съветник и в предишния Общински съвет, но тогава бе от партия ЛИДЕР. Оглавяваше постоянната комисия по култура, спорт и туризъм, беше и кандидат за народен представител.

В миналия Общински съвет група съветници от няколко малки партии сформираха „За коректно управление и развитие на община Петрич” (КУРОП). В тази група влязоха тогавашните петима съветници: от партия НИЕ (Национален идеал за единство) – Благой Калъпсъзов и Славчо Чакалов, от РЗС – д-р Христо Френгов, от ЛИДЕР – Росен Стоянов, и от коалиция „Бъдеще за община Петрич”, в която бяха партиите ДПС и Българска социалдемократическа партия – Марин Китанов. На последните местни избори те сформираха местна коалиция „За коректно управление на община Петрич” и вкараха двама общински съветници.

Общинският съветник от друга местна коалиция – „Заедно за промяната”, д-р Илия Христов също е депозирал заявление за напускане, но бързо след това го е изтеглил от Общинската избирателна комисия и остава общински съветник.

Заявление за напускане на местния парламент е депозирал и общинският съветник от партия „Глас народен” Евгени Петров. На негово място ще влезе следващият в листата на тази политическа сила Пламен Чолаков. Чолаков, както и Евгени Петров бяха общински съветници в предишния Общински съвет, само че тогава бяха от партия „Българска социалдемокрация”.

Както вестник „Струма“ писа, преди последните местни избори общинската структура в Петрич на партия „Българска социалдемокрация”, оглавявана от Розалин Хаджиев, се вля в партия „Глас народен“. След вливането за председател на общинското ръководство на „Глас народен“ единодушно бе избран бизнесменът Розалин Хаджиев. Те вкараха четирима общински съветници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене