Откриха нова детска площадка в дупнишкото село Самораново

Нова детска площадка бе открита днес в с.Самораново. Тя бе изградена със средства на Община Дупница, като такива детски кътове са пред завършване в още няколко от големите села. Архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски освети новата придобивка, а лентата прерязаха зам.кмета по социалните дейности на Община Дупница Крум Милев и новоизбрания кмет на селото – Райна Александрова.

„Това е много хубава придобивка за децата ни и родителите им. Надявам се, че ще успеем да осигурим чрез Община Дупница финансиране за поне още една. Следващата задача е облагородяването на парка в селото“, коментира Александрова. „Бяхме длъжници към селата в предишния мандат по обясними причини. Важното е че миналата година успяхме да осугурим финансиране за такива дейности по селата и плодовете вече ги берем. Продължаваме с поглед към селата и решаване на проблемите там“, коментира Милев.

Музикално-поетична програма бяха подготвили учениците от ОУ „Христо Ботев“, както и най-малките от детската градина в селото. Изненадата пък бе идването на Дядо Коледа, който зарадва малчуганите с лакомства.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене